All news

Club NXT neemt de maat van Jong Genk na efficiënte prestatie

Club NXT heeft vrijdagavond met 3-0 gewonnen op het veld van Jong Genk. In een wedstrijd met veel duels kon Club NXT al voor rust via Lenn De Smet en Vermant een voorsprong opbouwen. Nadien diepte het de score nog verder uit door een doelpunt van Granados in de slotfase.

Na de nipte nederlaag in Lommel moest Club NXT U23 opnieuw aan de slag tegen een Limburgse ploeg. De uitmatch tegen Jong Genk werd gespeeld in het stadion van ASV Geel. Vermant en Homma keerden terug in de basiself. Lenn De Smet keerde terug uit blessure en kwam eveneens aan de aftrap. Op de bank namen aanwinsten Granados, Faraas en Da Silva plaats. Doelman van dienst was opnieuw Nick Shinton die niet mee was gereisd naar Osasuna. Voor Amin Et-Taïbi betekende deze wedstrijd het terugzien van zijn ex-ploegmaats na zijn overstap naar Blauw-Zwart.

Vorig seizoen konden de Genkies nipt de degradatie ontlopen. Dit seizoen startten ze met een zes op zes. Voor Club NXT is deze uitwedstrijd nooit een makkelijke opdracht, zeker niet nu de Limburgers goed op dreef zijn. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Abid zette voor vanop de linkerflank en het schot van Karetsas zoefde nipt naast de rechter paal. Nauwelijks een minuut later was het Abid zelf die op doel knalde. Met een beenveeg kon Shinton de nul op het bord houden. Bij de eerste goede aanval van Club NXT was het al prijs. Vermant ontfutselde de bal bij Manguelle en legde het leer perfect klaar voor Lenn De Smet die de 0-1 lekker nette. Genk was niet aangeslagen door deze vroege achterstand. Ze bleven op hun beurt op zoek gaan naar een doelpunt. Toen Beniangba Willems uitschakelde schoot hij gelukkig links naast het Brugse doel. Hier kwam Club NXT goed weg. In een aangename eerste helft zagen we veel duels, maar doelpunten bleven alsnog uit. Tot Salah de slim inlopende De Roeve bediende. Hij bracht de bal met een opwippertje voor doel, waar Vermant klaar stond om de 0-2 voorbij doelman Penders te knallen. Een al bij al verdiende voorsprong voor een efficiënt Club NXT.

In de tweede helft hielden beide ploegen mekaar mooi in evenwicht. Er werden stevige duels uitgevochten. De scheidsrechter deelde heel wat gele kaarten uit. Homma probeerde de voorsprong verder uit te diepen, maar zijn poging ging naast de winkelhaak buiten. Op het uur verving spits Granados middenvelder Audoor, en kende daarmee zijn debuut in de Challenger Pro League. Genk bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Claes probeerde het met een laag schot, maar de alweer sterk keepende Shinton pakte. Ook de kersverse, Noorse aanwinst Faraas mocht tien minuten voor affluiten voor het eerst proeven van professioneel voetbal. Hij verving samen met Goemaere Homma en Salah. De vervangingen rendeerden. Bij een snelle omschakeling kon spits Granados zich doorzetten en schoot van buiten het strafschopgebied mooi de 0-3 voorbij de Limburgse goallie. Kort voor het einde van de wedstrijd liet coach Hayen ook de vijftienjarige Da Silva zijn eerste minuutjes proeven van professioneel voetbal. Hij verving Lenn De Smet. Vorige week viel Kaye Furo die eer te beurt. Het past in de doelstelling van Club NXT U23 om jonge spelers op te leiden en klaar te stomen voor profvoetbal met het oog op doorstroming naar het eerste elftal. Op het einde van de wedstrijd zocht Jong Genk naar de eerredder. De ingevallen Sternberg zette Shinton nog tweemaal aan tot een noodzakelijk redding, maar het bleef 0-3. Voorwaar opnieuw een sterke prestatie van Club NXT U23, waardoor het seizoen met een puike zes op negen gestart is. De volgende wedstrijd is zondagnamiddag tegen Patro Eisden Maasmechelen in The Nest.

Club NXT U23: Nick Shinton, Denzel De Roeve, Amin Et-Taïbi, Jano Willems, Joaquin Seys, Liam De Smet, Sem Audoor (60’ Alejandro Granados), Mohamed Salah (80’ Benjamin Faraas), Shion Homma (80’ Laurens Goemaere) , Lenn De Smet (85’ Jessi Da Silva), Romeo Vermant. Bank: Henri Maton, Daniel Peréz, William Simba. Coach: Nicky Hayen.

Jong Genk: Mike Penders, Kelvin John, Adnane Abid (81’ Cédric Nuozzi), Kamiel Van De Perre, Faissal Al Mazyani (66’ Deniz Arabaci), Thomas Claes, Josue Ndenge Kongolo, Alfred Caisedo, Ryan Manguelle, Konstantinos Karetsas (66’ Noah Adedeji-Sternberg), Victory Beniangba. Coach: Jelle Coen.

Doelpunten: 11’ Lenn De Smet 0-1, 45 + 1’ Romeo Vermant 0-2, 82’ Alejandro Granados 0-3.

Gele kaarten: 37’ Caicedo, 49’ Homma, 55’ Audoor, 64’ Kongolo, 68’ Claes, 86’ Granados.

Scheidsrechter: Tim De Keyzer.

Stadion: stadion De Leunen Geel.