All news

Club NXT U19 start Youth League met gelijkspel tegen Borussia Dortmund

UEFA Youth League

Club NXT U19 speelde 1-1 gelijk tegen Borussia Dortmund U19. In een sterke eerste helft scoorde kapitein Granados met een mooi afstandsschot. In een genietbare tweede helft kreeg Blauw-Zwart nog kansen om de score uit te diepen, maar scoren lukte telkens niet. De Duitsers maakten op hoekschop gelijk in de laatste minuut en pakken zo een puntje mee mee naar Dortmund.

Club NXT startte snedig aan de wedstrijd. Bisiwu kreeg de eerste kans, maar knalde over het Duitse doel. Nadien toverde hij een solo uit zijn hoed, maar doelman Lisewski pakte makkelijk. Borussia toonde zich een eerste maal na meer dan een kwartier spelen. Een vrije trap van Fidjeu-Tazemeta verdween links naast het Brugse doel. Kort nadien vloog de vrije trap van Cherny over de deklat.

Club NXT had het meeste balbezit en slaagde er ook steeds in om de opbouw van de Duitsers snel te verstoren. Dortmund kwam er moeilijk uit. Club NXT drukte steeds meer en ging op zoek naar een eerste doelpunt. Lund-Jensen werd mooi aangespeeld, maar in de draai knalde hij ongelukkig naast het doel. Da Silva speelde nadien knap doorheen de bezoekende verdediging tot bij Furo die helaas pal op doelman Lisewski trapte. Dortmund had het knap lastig tegen onze jonge aanvalslinie met Da Silva, Bisiwu en Furo.

Kort voor rusten werd Club NXT dan toch beloond. Kapitein Granados trapte van ver richting doel. Het leer ketste via de binnenkant van de paal in doel. De verdiende 1-0. De eerstvolgende aanval nadien werd Bisiwu foutief gestopt in het strafschopgebied. Furo nam zijn verantwoordelijkheid, maar hij knalde pal op de doelman en in de rebound ging de bal over het doel. Een gemiste kans om Dortmund op een 2-0 te zetten.

Het eerste kansje na de rust was voor de bezoekers. Vanden Driessche had er geen moeite mee. Dortmund begon duidelijk agressiever te spelen en dat resulteerde in enkele gele kaarten aan beide kanten.

Zowel Bisiwu als Furo bleven kansen missen om de voorsprong uit te diepen. Diallo trapte aan de overkant van dichtbij gelukkig naast het Brugse doel. Doelman Vanden Driessche pakte nadien knap een kopbal van Benkara.

Furo snelde tot aan de achterlijn en kon van dichtbij doelman Lisewski niet verschalken. Beide teams vervingen ondertussen enkele spelers, maar het spelbeeld bleef in het voordeel van Blauw-Zwart. Afwerken lukte helaas niet. Dat deden de Duitsers wel in de negentigste minuut. Op hoekschop kopte Wätjen in de verste hoek de 1-1 binnen. Een domper voor Club NXT dat zeer goed speelde en de drie punten verdiende. Binnen twee weken wacht de verplaatsing naar Sturm Graz.

Club NXT: Argus Vanden Driessche, Oleksandr Yakymenko (90+3’ Bruce Deuwel), Wout Verlinden, Laurens Goemaere, Jorne Spileers, Alexander Vandeperre, Tobias Lund-Jensen (75’ Naim Amengai), Alejandro Granados, Jessi Da Silva, Kaye Furo (75’ Maxime Wameso), Jesse Bisiwu. Bank: Axl De Corte, Maik Poeketie, Axl Wins, Lucas Delorge, Ilyes Benachour, Jakke Van Britsom. Coach: Robin Veldman.

Borussia Dortmund: Robin Lisewski, Jonas Feddersen (86’ Alex Niziolek), Tyler Meiser, Elias Benkara, William Rashidi (25’ Luca Reggani), Mussa Kaba (72’ Samuele Inacio), Kjell Wätjen, Ousmane Diallo (72’ Taycan Etcibasi), Nick Chemy, Cole Campbell, Thierry Fidjeu-Tazemata (46’ Diego Ngambia Dzonga). Bank: Aaron Held, Anas Mahjoubi, Tim Degener, Coach: Mike Tullberg.

Doelpunten: 43’ Granados 1-0, 90’ Wätjen 1-1.

Gele kaarten: 2’ Granados, 10’ Wätjen, 52’ Goemaere, 53’ Diallo, 53’ Meiser, 59’ Yakymenko, 75’ Dzonga, 88’ Amengai, 90+1’ Benkara, 90+3’ De Silva.

Scheidsrechter: Heini Ziskason Vidoy (Faroer).

Stadion: The NEST, Roeselare.