Alle nieuws

Club NXT U23 verliest met 3-1 van RFC Luik

Club NXT U23 verloor vrijdagavond op het veld van RFC Luik met 3-1. Onze youngsters kwamen eerst nog op voorsprong door een doelpunt van Salah, maar daarna konden de Luikenaars de situatie nog omdraaien met goals van Bertaccini (2x) en Cascio.

Club NXT U23 reisde voor de eerste maal dit seizoen af naar de vurige stede. Met Seraing, Standard U23 en Club Luik telt de stad Luik drie teams in de Challenger Proleague. FC Luik heeft met Gaetan Englebert en Eric Deflandere twee oud-spelers van Club Brugge in zijn trainersstaf. Homma, Vermant en Shinton waren de drie A kern spelers die voor NXT startten in de basis. Granados kwam aan de aftrap ten nadele van Audoor.

Blauw-Zwart begon het beste aan de match. Vermant, aangespeeld door Homma, testte al snel doelman Debaty, maar de thuisgoalie ging goed plat. Een vrijschop van Salah verdween nipt naast het doel. Kort nadien was Debaty gevloerd. Homma stak knap door naar Seys die doorspeelde naar Vermant. De jonge spits draaide zich mooi vrij, maar zijn schot werd afgeblokt en de bal verdween in een echte flipperkast tot hij bij Salah terechtkwam aan de rechter doelpaal. De nummer 10 moest maar binnentikken. 0-1 na dik tien minuten, een perfecte start. Nadien slikte Club NXT drie gele kaarten, en dat had zijn invloed op de wedstrijd.

De thuisploeg probeerde de match naar zich toe te trekken. Er volgde een hele reeks hoekschoppen en op eentje ervan was het prijs. Bertaccini kopte de bal hoog over iedereen en de bal verdween in de linkerbovenhoek van het doel. 1-1. Club NXT verteerde deze gelijkmaker maar moeilijk. Luik drukte door. Gelukkig kon de weer sterk keepende Shinton een knal van Bertaccini met de vuisten pareren. Nadien stond onze goallie weer pal toen de infiltrerende Merlen op doel knalde. Het was pompen of verzuipen tot aan de rust. 

Luik lanceerde de ene aanval na de andere. De verdediging van Blauw-Zwart kraakte. Net voor rust moest Shinton alweer redding brengen. Met een knappe zweefsprong verhinderde hij een achterstand wanneer D’Ostilio de verste hoek zocht. Ook Loemba geraakte nadien niet voorbij onze doelman. De laatste kans voor de rust was voor de aalvlugge Bertaccini. Met links probeerde hij Shinton te verschalken, maar onze goalie ontzette met de voet. 1-1 aan de rust, met dank aan Shinton, die zich onderscheidde.

RFC Luik gaat erover

Bij de start van de tweede helft was de eerste kans voor Club NXT. Homma snelde naar voor en zag zijn poging nipt naast doel verdwijnen. Nadien was het opnieuw Luik dat de beste kansen afdwong. De knal van Loemba verdween centimeters over de deklat. Ook De poging van Bertaccini verdween gelukkig over het doelhout. De druk van Luik was overweldigend. Club NXT kon geen vuist maken en geraakte niet meer in zijn spel. Tien minuten na de rust velde Bertaccini dan het verdikt. Loemba zette met een schijnbeweging Salah in de wind en zwiepte vervolgens voor. Bertaccini dook op aan de tweede paal en schoot hard binnen. 

Coach Hayen greep in en bracht met Faraas, Lenn De Smet en Goemaere drie nieuwe krachten in met de hoop het tij leek te keren. Club NXT bracht de match in evenwicht. De Noor Faraas zette Homma voor doel, maar de Japanner had net iets te veel tijd nodig om af te werken. Een Luikse verdediger kon de bal nog in hoekschop verwerken. Nadien herhaalden Faraas en Homma nogmaals dergelijke actie, helaas zonder resultaat. Luik zette op zijn beurt Shinton opnieuw aan het werk. De nummer één van Club NXT U23 bewees zijn waarde door de pogingen van Cascio en Merlen te keren. 

Met nog een kwartier op de klok moest onze doelman zich toch gewonnen geven. Cascio nette de 3-1. Bruggeman gaf een scherpe voorzet aan de eerste paal, waar Cascio opdook. Hij liet de netten een derde maal trillen voor de thuisploeg. De wedstrijd leek gespeeld. Club NXT vond geen gaatje meer in de organisatie van Luik. In de extra tijd miste Lenn De Smet nipt de aansluitingstreffer, maar het kalf was verdronken. Een jong Club NXT verliest van een matuurder en steviger Club Luik. Volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag tegen de beloften van Standard. Supporters wees zoveel mogelijk op post in The Nest om onze youngsters naar de overwinning te schreeuwen.

Club NXT: Nick Shinton, Denzel De Roeve (79’ William Simba), Jano Willems, Amine Et-Taïbi, Joaquin Seys, Liam De Smet, Alejandro Granados (61’ Laurens Goemaere), Shion Homma, Mohamed Salah (61’ Lenn De Smet), Romeo Vermant, Viktor Barbera (61’ Benjamin Faraas).

Bank: Henri Maton, Sem Audoor, Olexandr Yakymenko.

Coach: Nicky Hayen.

Club Luik: Kevin Debaty, Benoit Nyssen, Benjamin Lambot, Jordan Bustin, Jonathan D’Ostilio, Reno Wilmots, Ryan Merlen (88’ Zakaria Atteri), Damien Mouchamps (82’ Lima Lioka), Gaby Loemba (71’ Alessio Cascio), Benoit Bruggeman (88’ Lucca Lucker), Adriano Bertaccini (82’ Maxime Cavelier).

Coach: Gaetan Englebert. 

Doelpunten: 11’ Salah 0-1, 25’ Bertaccini 1-1, 55’ Bertaccini 2-1, 76’ Cascio 3-1.

Gele kaarten: 4’ Nyssen, 12’ Granados, 21’ Homma, 27’ Salah, 69’ Bustin, 78’ Seys.

Scheidsrechter: Klass Clerkx. 

Stadion: Rocourt Luik.