Alle nieuws

Club NXT U23 wint na bliksemstart na de rust met 3-1 van Lierse

Na een sterke eerste helft, waarin Siquet de 1-0 scoorde met een schitterende vrije trap, ging Club NXT verdiend de rust in met een 1-0 voorsprong. Na de pauze kwam Club NXT fel uit de kleedkamer, en Campbell maakte op twee minuten tijd het verschil met 2 knappe doelpunten, waardoor de stand op 3-0 kwam. Lierse scoorde nog de 3-1, maar Club NXT hield de controle en boekte een verdiende overwinning.

Na de interlandbreak moest coach Veldman timmeren aan zijn team. De Roeve, Goemaere, Et-Taibi, Yameogo en Willems zijn geblesseerd. Doelman De Corte en Furo vervoegden het eerste elftal voor de uitmatch in Westerlo, die dankzij de kalendermaker net op hetzelfde moment plaatsvond. Gelukkig startten doelman Dani van den Heuvel en Hugo Siquet van het A-team in de basis. Ook kapitein Lynnt Audoor was terug van de partij.

Club NXT schoot het best uit de startblokken. Ze gingen resoluut voor de aanval. Campbell zette de bal perfect voor doel, maar doelman Peersman kon de bal met veel moeite uit de lucht plukken. Onze Zuid-Afrikaan knalde nadien een vrije trap richting doel, maar de goalie van Lierse bokste de bal weg. De bezoekers hadden moeite om het evenwicht te herstellen. Tot kansen kwamen ze niet. Halfweg de eerste helft kreeg Club NXT een vrije trap op een interessante plaats. Hugo Siquet knalde met rechts het leer perfect in de rechter bovenhoek van het doel. Een pareltje en een verdiende voorsprong voor onze youngsters. Enkele minuutjes later zette Siquet de bal vanop rechts perfect voor het doel van de Pallieters. Lund Jensen kon net niet binnentikken. Een gemiste kans om de score te verdubbelen. Na bijna veertig minuten spelen kon Lierse een eerste maal gevaarlijk richting het doel van van den Heuvel trappen. Sow knalde echter ver over. Kort voor de rust kopte Sow de beste kans van Lierse over de deklat. We gingen rusten met een verdiende voorsprong voor Blauw-Zwart.

De eerste grote kansen in de tweede helft waren voor de thuisploeg. Eerst passte Campbell naar Faraas, maar zijn schot werd uiteindelijk afgeblokt. Op twee minuten trokken we het laken helemaal naar ons toe. Campbell trapte het leer tweemaal voorbij doelman Peersman na twee goed uitgespeelde counters: 3-0 na 55 minuten. Match gespeeld.

Lierse verving stelselmatig enkele spelers. Coach Veldman verving Lund Jensen met het oog op de Youth Leaguewedstrijd in Milaan door Granados. Lierse probeerde het tij te keren, maar lukte daar niet in. Club NXT hield de controle over de wedstrijd en doelman van den Heuvel stopte de pogingen van de bezoekers wanneer ze toch eens richting doel knalden of kopten.

Liam De Smet plaatste de bal voor Club NXT over de deklat. Kapitein Lynnt Audoor dribbelde zich voorbij drie spelers maar zijn schot werd afgeblokt. De bezoekers bleven op hun beurt op zoek gaan naar een eerste doelpunt. El Touile knalde het leer over de deklat. Via een hoekschop kon Laes dan toch de 3-1 netten. De bezoekers maakten van het slot van de wedstrijd een intense strijd, maar grote doelkansen bleven uit. Ze slikten wel nog enkele gele kaarten.

Club NXT won verdiend deze match en schuift op in de rangschikking. De volgende competitiewedstrijd vindt plaats volgende zondag in en tegen RFC Luik. Maar eerst mogen ze aantreden in de Youth League in en tegen AC Milan. Een wedstrijd om naar uit te kijken.

Club NXT U23: Dani van den Heuvel, Hugo Siquet, Siebe Wylin, Wout Verlinden (79’ Renzo Tytns), Sem Audoor, Lynnt Audoor, Liam De Smet, Tobias Lund-Jensen (59’ Alejandro Granados), Benjamin Faraas (68’ Daniel Perez), Lenn De Smet (68’ Jessi Da Silva), Shandre Campbell (79’ Jesse Bisiwu). Bank: Kiany Vroman, Alexander Vandeperre, Bruce Deuwel. Coach: Robin Veldman.

Lierse SK: Kjell Peersman, Pietro Perdichizzi, Viktor Boone, Luc Marijnissen, Brent Laes (77’ Hugo Masaki), Emmanuel Matuta, Victor Daguin (59’ Samih Et Touile), Niklo Dailly (89’ Che Krabbendam), Glenn Claes (77’ Daan De Peuter), Bryan Adinany (59’ Aske Sampers), Ousmane Sow. Bank: Jarno De Smet, Emmanuel Da Costa, Tiago Vermeulen, Noah Hartmann. Coach: Christophe Grégoire.

Doelpunten: 25’ Siquet 1-0, 51’ en 53’ Campbell 2-0 en 3-0

Gele kaarten: 19’ Lenn De Smet, 35’ Dailly, 83’ Perdichizzi, 84’ Matuta

Scheidsrechter: Matonga Simonini

Stadion: The NEST, Roeselare